joi, 23 iulie 2009

Despre disciplina de partid

Cu ocazia "scandalului Ritzi" este evidenta disciplina de partid in PDL. Politicienii care apar la televizor nu spun ce gindesc ei, ci ce au primit directiva de la partid sa spuna, repeta ca niste papagali niste fraze mai mult sau mai putin pline de continut, intr-un mod mai mult sau mai putin convingator.Asta este generatia de politicieni de azi. Atitudinea si opiniile membrilor sint hotarite de cei mari din "structurile de conducere", cine sustine altceva sau misca in front cu o opinie personala risca sa plece la plimbare. Noua generatie de politicieni face in general numai ce i se cere, altfel probabil nu poate avansa in partid si nici nu are acces la ciolanul dat de pozitia inalta. Singurele deviatii acceptate sint tot in atingerea scopului stabilit de partid - ca de exemplu mojicia sau iscarea altui scandal ca sa acopere scandalul initial.


Nu a mai fost asa evident de pe vremea partidului unic, cind cei care sustineau ceva ce nu era tolerat de conducatorul suprem ajungeau sa suporte consecinte drastice, atit ei cit si familiile lor.


Imi pare rau de situatia asta. Politicienii tineri sint sansa ca lucrurile actuale sa se schimbe in viitor. Dar nu par ca se vor schimba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu