marți, 8 iunie 2010

Politice

Mare fandoseala la televizor pe tema masurilor de austeritate si a guvernului si a motiunii de cenzura. Iar se fac pariuri, oare pica guvernul, oare il suspenda pe Basescu, multi se bat cu pumnii in piept ce buni de ministri ar fi si ce corupti sunt ceilalti, nu ei. Mare ipocrizie in toate partile.

In timpul asta se difuzeaza emisiuni intregi cu dezbateri teribile despre cat de mult valoreaza limuzinele alesilor, un fel de "daca noi suntem saraci toti pe lumea asta trebuie sa fie saraci". Altii sustin ca pensionarii si bugetarii vor muri cu siguranta din cauza reducerilor de salarii. Si pe la televiziunile si radiourile astea e mare ipocrizie.

Eu cred ca reducerile de cheltuieli bugetare sunt inevitabile. Daca nu se schimba asta acum, va fi mai rau mult mai mult timp de acum incolo. Mai cred si ca guvernantii au furat si fura in continuare la greu, in toate guvernele, si ca acum ar trebui sa aiba bunul simt sa taie de la cei care fura nu de la amarati. Mai cred si ca PDL nu meritau sa cistige 30% din voturi pentru ca nu sint cu nimic diferiti de PSD inaintea lor, dar asta e parerea mea si respect orice alta parere diferita.

Si mai cred ca ar trebui sa termine cu ipocrizia. In momentul asta nimeni nu vrea sa cada guvernul Boc, probabil in afara de domnul Boc. Si nimeni nu are alta solutie mai buna decat scaderea salariilor bugetarilor, mai ales ca problemele de finantare de la buget in spitale de exemplu sunt foarte grave.

Daca as fi utopica as spune ca guvernul Boc ar trebui sa cada, sa vina un guvern de tehnocrati care sa fie sustinuti de o majoritate parlamentara, sa puna in aplicare masuri din astea de reforma nepopulare dar sa asigure si crestere economica si iesire din criza. Dar asta ar fi un alt film, nu se potriveste cu Romania prafuita tara a tuturor posibilitatilor dar numai pentru hoti :(

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu