joi, 5 august 2010

Saracia in august 2010

În provincie - mai ales în sate - circulă încă multe Dacii vechi şi se vede sărăcia la fiecare colţ de stradă. Există zone care sunt în criză din 1989 - de fapt de dinainte dar la acea vreme nu se ştia.

Ei sunt probabil cei pe care se bazează politicienii acum să îi prostească din nou la următoarele alegeri din 2012. Au mari şanse să reuşească, la fel cum au facut-o la fiecare alegeri de până acum.

Am auzit azi la radio o părere despre concedierile din aparatul de stat - un bugetar a comentat că este împotriva concedierilor şi se întreba de ce nu se reduc cheltuielile din achiziţiile scumpe pe care statul le face.

Mi-am dat seama de un lucru. Banii au fost întotdeauna puţini, România nu a fost niciodată o ţară bogată, dar pâna acum erau ceva mai mulţi şi mai rămanea o ciosvârtă şi pentru cheltuieli salariale şi cheltuieli în sănătate/educatie. Dar acum veniturile statului au scazut dramatic şi nu mai răman bani decât pentru achiziţiile scumpe, care nu se poate să nu fie făcute pentru că acolo sunt clienţii adevărati ai politicienilor autohtoni. Cum nu de acolo se poate scădea ceva, suferim noi toti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu