vineri, 13 august 2010

Solutii pentru turism

Ca sa fiu in trend-ul vremii, propun si eu solutii pentru imbunatatirea turismului si implicit a imaginii turismului in Romania.


Prima solutie: impunerea de standarde ridicate in turism. Orice restaurant care are WC-ul murdar sau chelnerii nu vin in 5 minute trebuie sa plateasca amenzi mari.

O solutie "colaterala" este starpirea coruptiei celor care controleaza si dau amenzi

A doua solutie: toata lumea stie ca Romania sta prost cu infrastructura, ca nu exista sosele. Eu as propune ca locurile prin care trec soselele sa devina turistice, pentru ca e importanta destinatia dar mult mai important este drumul pana la destinatie. Lipsa de sosele s-ar compensa daca drumurile nu ar fi anoste in Romania. Satele interminabile ar trebui sa aiba muzee si trasee turistice marcate clar, ghidurile turistice ar trebui sa le promoveze. Restaurantele de la marginea drumului ar trebui sa arate ca vor sa primeasca nu numai soferi de tiruri ci si turisti.

A treia solutie: programe nationale pentru transformarea lucratorilor in turism in profesionisti. Chiar si lucratorii sezonieri ar trebui sa aiba diplome ca sa poata fi angajati.

A patra solutie: programe nationale pentru schimbarea mentalitatii. Un turist fericit - roman sau strain - aduce alti 10 turisti, unul singur nefericit pune pe fuga alti 50 potentiali turisti. Ar trebui sa existe un efort comun in Romania pentru a face turistii fericiti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu