vineri, 24 septembrie 2010

Protestele si grevele

Au inceput protestele si amenintarile cu greva generala.

Am auzit pe mai multi intrebindu-se de ce nu au fost in vara. Raspunsul e simplu: pentru ca vara liderii sindicali si sindicalistii sunt in vacanta. Nu au timp de "mobilizare generala"

Am auzit spunindu-se ca liderii de sindicat nu mai sunt in stare sa scoata oamenii sa protesteze. Cred ca stiu de ce: pentru ca impresia despre ei este ca sunt intelesi cu cei din guvernare. Atatea exemple de lideri de sindicat care devin politicieni, avantajele pe care le au. Inclusiv implicarea unora - de exemplu Luca - in scandalurile "politice" la ordinea zilei.

Eu cred si ca oamenii care protesteaza cred ca o fac degeaba. Au mai protestat ei degeaba in trecut, nu cred ca mai spera cineva vreo finalitate diferita.

Dar cel mai mult cred ca acei lideri de sindicat chiar sunt incapabili sa isi "mobilizeze" oamenii sau sa faca proteste care sa conteze. Un exemplu: au fost proteste in fata Guvernului desi Boc era plecat in USA. Poate nici nu vroiau sa il intalneasca pe Boc, dar eu cred ca e evidenta incompetenta lor in a organiza ceva credibil.

Oamenii din strada sunt insa credibili iar problemele lor reale. Ei ar merita lideri de sindicat mai buni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu