luni, 27 septembrie 2010

Protestul politistilor - 2

Vineri spuneam ca politistii au intrat in derizoriu cu protestul lor. Intre timp peste tot apar mesaje de solidaritate cu politistii, ei sunt cei carora le-au scazut salariile, au dreptate sa protesteze, sunt victime.

Din pacate cred ca sensul asta al opiniei publice a fost dat de televiziunile anti-Basescu. Daca Basescu a declarat ca au fost in afara legii si ca nu mai vrea sa auda de Politie, toti au inceput sa spuna ca Politia nu are nici o vina si ca sunt victime. E incredibil ce influenta au.

Parerea mea: sunt victime dar nu ar fi trebuit sa faca ceva ilegal si nici sa injure. Si ca cei sanctionati trebuie pedepsiti pe masura faptelor lor. Nu politic.

Blaga si-a dat demisia de onoare

Nici macar o demisie de onoare nu e ce ar trebui sa fie in Romania. Toata lumea ar trebui sa aplaude pe Blaga acum, ca a avut curajul sa fie printre cei foarte putini care isi dau demisia de onoare ca ceva nu merge bine in ministerele pe care le conduc. Dar asa cum e acum e stramba.

Vineri ministrului Blaga probabil nici prin cap nu-i trecea sa intrebe pe sefii celor care protesteaza daca au situatia sub control si chiar a plecat din Bucuresti. Pe urma a anuntat ca cei vinovati vor fi pedepsiti aspru, chiar vor face inchisoare. Nici prin cap nu-i trecea pe vremea aia sa demisioneze in vreun fel.

Numai ca uite, de ieri pana azi s-a hotarat ca nu poate suporta esecul si ca demisioneaza. Cel mai probabil asa i s-a ordonat, implacabil, de pe la Cotroceni.

Altul la rand. Ministru. Speram la unul mai bun dar nu e nimic sigur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu