marți, 19 octombrie 2010

Sindicatele in ziua de azi

Liderii de sindicat sunt considerati in corpore supusi intereselor politicienilor si corupti. Exista exemple de fosti lideri de sindicat care au devenit politicieni.

Nu sunt credibili si nu sunt creduti nici macar de membrii de sindicat care cotizeaza. Sunt bineinteles balacariti care mai de care - de jurnalistii obiectivi bineinteles - ca sa li se strice si mai mult imaginea.

Iar masa de sindicalisti raman derutati, nu participa la proteste - la noi singurele proteste de succes sunt cele spontane - si nici nu are cine se lupta pentru interesele lor.

In loc sa fie toti pentru unul sunt divizati, decredibilizati, corupti. Nu zic eu ca nu ar fi corupti. Dar asa e la noi, nici macar aia care vor sa ajute nu sunt considerati pentru ce pot reprezenta.

3 comentarii:

  1. Poate nu sunt corupţi (în masă) dar şantajaţi sigur sunt. De cei - sau mai bine zis de CEL - care se află în strânsă relaţie cu "serviciile".

    RăspundețiȘtergere
  2. De ex. Luca era in mana cu Vantu, mare lider de sindicat. Nu toti sunt santajati dintr-o singura parte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aşă auzit de vreo grevă în industria petrolieră ca să-mi daţi exemplu de lider "sindicalist" de acolo? E ca şi cum ar exista sindicat al funcţionarilor bancari. "Sindicatul" ăla e în fapt o pură escrocherie pa care presa, dacă ar dori-o, ar putea-o dezvălui imediat. Dar pe câţi ar trage afacerea cu sine? Legiune de implicaţi!

    RăspundețiȘtergere