miercuri, 10 noiembrie 2010

Scandal in Parlament

De ceva vreme e un mare scandal in Parlament, opozitia nu participa la sedinte pentru ca vor ca Roberta Anastase sa isi dea demisia dupa votul fraudat la legea pensiilor. Roberta nu are de gand sa isi dea demisia din cel putin trei motive. Prima - ca nu e prima oara cand a facut asa ceva, ca nu numai ea a facut asa ceva, e o practica uzuala in toate sesiunile. A doua, ca a facut-o la comanda, ea si-a facut bine treaba de vreme ce a executat comanda, de ce cel care a comandat sa nu isi dea el demisia. Si al treilea - nu si cel din urma - cariera ei politica ar fi terminata. Oricum nu prea are nici un viitor in politica, dar daca si-ar da demisia s-ar scurta dramatic cu cel putin 2 ani.

Eu cred ca in principiu scandalul e bun, e inacceptabil ca cei din Parlament sa incalce legile facute de ei pentru noi toti.

Dar metodele sunt inacceptabile. Activitatea legislativa e blocata. Legi importante asteapta sa fie votate pentru viitoarea transa a FMI.

Solutia corecta este negocierea intre fortele politice existente. La noi "negociere" inseamna ca seara se injura la televizor si ameninta ca ies de la guvernare pentru ca a doua zi sa "negocieze" pe pozitii de forta. Sau se injura personal la televizor pentru ca stiu de dinainte ca a doua zi nu ii va invita nimeni la discutii sau ca nu ii ia nimeni in seama.

Si asta in vazul lumii care oricum nu le acorda nici un fel de credit si nici macar nu se mai uita la spectacolul trist facut de ei. Nici cand se injura seara nici dimineata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu