luni, 20 decembrie 2010

Alta motiune de cenzura

Am citit ca a fost inca o motiune de cenzura. Cica opozitia a mizat pe neparticipare ca sa saboteze legea salarizarii (sau nu stiu ce alta lege).

Intr-o lume normala motiunile de cenzura sunt ceva serios. Ar trebui sa fie dezbateri serioase, fiecare din partide - de la putere si din opozitie - sa isi sustina motivul pentru care vrea ca legea sa fie schimbata iar motivul trebuie sa fie interesul alegatorilor parlamentarilor din partidul respectiv. Alegatorii isi aleg reprezentantii in Parlament ca sa le sustina interesele, cat de mult pot in conditiile democratiei care ar trebui sa functioneze.

La noi motiunile de cenzura sunt jocuri de-a soarecele si pisica. Nu mai crede nimeni in ele, nu mai asculta nimeni "dezbaterile" care sunt o gluma, nici nu se fac dezbateri pentru ca opozitia nu participa la ele - cica pentru ca sa saboteze ceva.

Se saboteaza singuri eliminind dezbaterea democratica si negocierea democratica. Pentru ca atunci cand se trage linie se aduna numai relizarile nu si neparticiparile la dezbateri sau negocieri.

Din pacate pentru noi, numai noi suferim. Ei, politicienii, au impresia ca sunt inamovibili. Abia astept vremea cand isi vor da seama cat de mult se inseala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu