miercuri, 1 decembrie 2010

Iar despre concediul de ingrijire al copilului

Zilele astea iar se discuta aprins despre cererile mamicilor sa ramana in concediu de ingrijire al copilului 2 ani si sa nu le scada indemnizatia pe perioada asta. Tot felul de demagogi sustin ca mamicile oricum trebuie sa isi creasca copiii, doar nu i-au facut sa primeasca bani de la stat pentru asta. Tot felul de idioti spun ca ele cersesc in loc sa mearga sa munceasca dracului.

Parerea mea e urmatoarea: acordarea concediului de maternitate timp de 2 ani face mai multe lucruri bune.

1. e o politica publica pentru marirea natalitatii care a avut rezultate.
2. permite copiilor pana la 2 ani ingrijire adecvata in conditiile in care numarul in crese este mic
3. scaderea natalitatii este o problema generala in Europa si ne va afecta pe noi toti. Orice politica publica pentru asta foloseste tuturor

Si mai cred si ca mamicile nu cersesc nimic de la stat. Am calculat eu mai de mult cat cotizeaza mamicile la stat fata de cat primesc inapoi ca indemnizatie in cei 2 ani de CIC.

Cred si ca sumele pentru indemnizatii nu sunt atat de mari pe cat se plang unii ca sa sustina ca nu exista bani la buget.

Problema aici nu sunt mamicile care stau 2 ani in CIC nici ca nu ar fi fonduri din cotizatiile mamicilor la buget.

Problema sunt guvernantii care nu au fost si in continuare nu sunt in stare sa faca politici coerente de crestere economica. Si care, mai rau, nu vor sa taie din banii pentru clientela lor, pe o parte fura ca in codru si pe de alta taie de peste tot unde nu ii afecteaza pe ei si pe acolitii lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu