sâmbătă, 11 iunie 2011

Ce se intampla in Siria

Ii admir foarte mult pe oamenii care continua sa iasa in strada in Siria, desi mii de oameni sunt omorati si torturati de regimul la putere. Si asta dupa 2 luni de zile. Oamenii astia demostreaza ca sunt suficient de multi ca sa schimbe regimul, chiar cu amenintarea concreta cu moartea si dupa crime abominabile asupra lor si a copiilor lor.

Siria e in pragul unui razboi civil. Dar nici vorba de vreo actiune armata occidentala in zona, nu pentru ca nu ar vrea dar pentru ca le e teama de un razboi generalizat in zona. Un razboi pe care in nici un caz nu l-ar castiga. Din pacate pentru oamenii care mor in fiecare zi.

Se lucreaza acum la o rezolutie politica. Slabe sanse de reusita si oricum tardiva, dupa atatea luni de crime zilnice. Cu ce anume sa ameninte Siria acum cand pana acum au esuat sa obtina macar neimplicarea Siriei in Liban.

Am citit in februarie un articol care vorbea despre ce se intampla in Siria in acel moment, pe blog-ul Sorinei Matei: Abdullah nu este Bashar. Avea dreptate.

Din pacate cel mai probabil va urma un razboi civil indelungat, cu mii de victime si final incert.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu