marți, 14 iunie 2011

Declaratie in PE pentru gestionarea cainilor fara stapan

Am gasit pe blog-ul Adinei Valean ca ea si Daciana Sarbu au initiat o declaratie in PE pentru gestionarea cainilor fara stapan.


"Eurodeputatii invita Comisia sa asigure respectarea principiului mentionat in articolul 13 din tratat in statele membre, iar pe SM sa adopte strategii corespunzatoare privind gestionarea populatiei canine, care sa cuprindamasuri precum sterilizarea animalelor cu si fara stapan, legi privind controlul cainilor si promovarea principiului detinerii responsabile de animale de companie.
In acelasi timp, europarlamentarii Adina Valean, Daciana Sarbu, Elisabeth Jeggle si Janusz Wojciechowski solicita CE sa incurajeze statele membre sa introduca identificarea si inregistrarea obligatorie a fiecarui caine, prin sisteme compatibile la nivelul UE, pentru a evita raspandirea bolilor"

Banuiesc ca declaratiile Parlamentului European sunt niste indicatii pe care statele membre au obligatia sa le urmeze cand faci legi locale. Care legi trebuie sa respecte caracterul local deci declaratiile sunt generale.

Ce cred eu ca lipseste in declaratia Parlamentului European: mentiunea ca trebuie asigurata siguranta cetatenilor pe strada si obligativitatea luarii unor masuri in cazul in care anumalele de pe strada constituie un pericol pentru cetateni.

Am pus un comentariu cu parerea mea pe blog-ul Adinei Valean, cred ca ea a fost ocupata intre timp si nu a putut sa il aprobe, sper ca il va aproba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu