luni, 4 iulie 2011

Jurnalismul in Romania

Au fost niste discutii acum ceva timp despre cat de scazuta e calitatea jurnalismului in Romania. Multi jurnalisti aratau cu degetul unii spre altii ca sa justifice nivelul scazut. Alte cauze sunt calitatea slaba a scolii, mogulii, etc. Jurnalistii nu mai sunt liderii de opinie de altadata. Ou sont les neiges d'antan?

Parerea despre jurnalisti o fac jurnalistii insisi. Daca ei spun ca nivelul e slab, de ce ar crede cineva ca nu este? Daca nici un jurnalist nu scapa sa fie balacarit de cel putin un confrate, de ce ar crede cineva ca nu ar avea dreptate? Si cum nici unul nu scapa de balacareala, cu sau fara motiv, nu mai are nici unul credibilitatea pe care in unele cazuri o merita.

Parerea mea: nu e dracul chiar asa negru dar nici roz. Jurnalism nu e in nici un caz sa il injuri pe Basescu la o sueta in direct dar nici nu se intampla numai la televizor. Ca si in alte domenii cei care sunt jurnalisti adevarati nu sunt in prim plan si isi vad de lucru in liniste, ceilalti din lumina reflectoarelor ii ascund si dau impresia ca nu mai exista jurnalisti profesionisti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu