sâmbătă, 27 august 2011

Aurul de la Rosia Montana

Subiectul a fost redeschis, aparent de catre presedintele Basescu. Si Basescu spune ca noi vrem ca aurul de la Rosia Montana sa fie in rezervele de aur ale BNR.

Dar eu ma intreb: Gabriel Resources va exploata aurul pentru Romania sau pentru ei? S-ar spune ca si pentru Romania, ca si statul roman are o participare, redevente.

Eu spun ca e cioara de pe gard. Nu e sigur ca aurul exploatat in Romania nu va trebui cumparat de catre BNR pe piata internationala. La acelasi pret stabilit pe pietele externe.

Romania ar avea aurul asa cum spune presedintele Basescu numai daca ar exploata zona independent de orice compania straina.

Campania dusa de Gabriel Resources pentru schimbarea opiniei despre ei are rezultate, subiectul nu mai e de atat de mare interes ca la inceput, opozitia a mai scazut dupa ce oameni de acolo au fost convinsi sa isi vanda terenurile. Oamenii astia tac si fac, cu sprijinul tacit al guvernului desi in declaratii guvernul se opune. Daca se opunea atunci Gabriel Resources nu mai erau de mult timp pe aici.

Si toate astea contra intereselor Romaniei.

Eu cred ca nu se va intampla nimic pana la alegeri, din cauza opiniei publice, dar imediat dupa alegeri se vor face pasi importanti mai ales daca va castiga PDL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu