marți, 30 august 2011

Tot despre Rosia Montana

Am vazut pe Money Channel o emisiune despre Rosia Montana la care era invitat si (din cate am inteles eu) General Manager RMGC (Rosia Montana Gold Corporation. Un tanar probabil foarte competent. Moderatorul Money Channel era vizibil pro RMGC - probabil pentru ca RMGC finanteaza mai multe emisiuni ale canalului, manipulare directa.

Spuneam ca RMGC a facut si continua sa faca o campanie care da rezultate. Investeste mult in campanii sociale, au angajat oameni tineri foarte buni profesionisti in comunicare, relatii publice, etc.

General Manager a fost intrebat despre ce se intoarce la statul roman. Raspunsul e cel cunoscut, 4 miliarde de euro - in vreo 12-30 de ani.

S-a discutat despre cresterea redeventelor de la 2% la 6% din valoarea productiei. GM a raspuns ca statul nu ar trebui sa creasca redeventa pentru ca deja contractul cu RMGC este foarte profitabil pentru stat iar statul nu ar trebui sa alunge RMGC marind redeventa.

Intre timp Basescu a ajuns la Rosia Montana sa ia taurul de coarne, a declarat ca toti politicienii sunt lasi ca nu au semnat pana acum contractul. Clauzele sunt bineinteles confidentiale iar ministrul mediului bate campii la televizor cu detalii tehnice despre concentratia de cianuri.

Tare mi-e teama ca au semnat deja contractul. Nu cred o iota din ce spune Basescu cum ca aurul va ajunge la BNR. Si cred ca statul roman nu va fi in avantaj daca va semna contractul cu RMGC, acum sau mai incolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu