miercuri, 4 iulie 2012

"Era" Băsescu

Dupa parerea mea "era Băsescu" a început pe vremea când PD era în CDR iar obiectivul unic a lui Băsescu devenise discreditarea lui Victor Ciorbea, prin anul 1999. Ce dacă România traversa o perioadă neagră, preocuparea era schimbarea lui Ciorbea.

Din cauza asta cred că a câstigat PSD lejer alegerile în 2000, iar în turul 2 la prezidențiale s-a bătut Iliescu cu C.V. Tudor. Băsescu a câștigat Primăria București (știm cu toții că nu avea consiliu).

În 2004 Băsescu a câștigat în alianță cu PNL - dupa ce PC a schimbat barca. A durat fericirea o perioadă scurtă pe urmă a început conflictul cu Tăriceanu pe care a încercat încontinuu să il suspende. În 2007 la intrarea României in UE cei doi au sărbătorit separat. În 2007 a și fost suspendat.

Era Băsescu se recomandă prin conflicte între politicieni. Conflicte pe viață și pe moarte. Conflicte care s-au propagat în societate. Toți se urăsc unii pe alții, toți se acuză unii pe alții că fac parte din tabăra cealaltă, nu exista nici o urmă de comunicare între nimeni iar conflictele trebuie să se încheie neapărat cu învinși. Niște sânge pe pereți este întotdeauna foarte bine primit.

În guvernarea PDL Băsescu a dat de înțeles în mai multe rânduri că el conduce guvernul, motiv pentru care și-a atras dezaprobarea multora. Iar cei care acum îl dezaprobă o fac așa cum au învățat de la el - cu ură. 


Eu sunt sigură că la un eventual referendum pentru suspendare Băsescu va fi suspendat cu o majoritate confortabilă. Și în felul ăsta se va încheia era Băsescu dar vom avea nevoie de alți zeci de ani ca să vedem normalitate în relațiile dintre politicieni, mai întâi, iar apoi normalitatea să se propage în societate.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu