luni, 2 iulie 2012

PDL a ales

Vasile Blaga este noul presedinte PDL. Nu inteleg el de ce nu a suportat consecintele scorului mic la alegerile locale de vreme ce el a fost coordonatorul lor.

Eu inteleg din asta ca PDL a ales "aparatul de partid". Prestigiul lui Blaga este de organizator foarte bun, de sef de partid. Cezar Preda si Gheorge Flutur raman pe pozitii importante in partid.

Parerea mea dintotdeauna a fost ca PDL nu ar fi trebuit niciodata sa castige alegeri in vreun an si sa ajunga sa fie la guvernare. Au reusit asta cu "aparatul lor de partid" care a avut oameni pe care i-au schimbat daca nu au adus numarul cerut de voturi.

Aparat de partid inseamna si ca cei de la centru conduc totul si decid ce politici promoveaza. Unuia nou in partid ii este foarte greu sa promoveze altfel de politici daca nu sunt pe placul celor de la centru. Un asemenea partid nu promoveaza initiativa personala ci urmarea fara conditii a liderilor.

Deci in continuare ordinele vor veni de la centru, de la aceeasi oameni - sau oameni cu acelasi fel de influenta in partid pe care ii cunoastem foarte bine, de exemplu Vasile Blaga, Cezar Preda, Gheorge Flutur.

Nu este nici un fel de reforma. Ziceam ca voi vota cu ei la toamna, nu mai sunt sigura, as vrea sa pot alege alt partid de dreapta cu care sa pot vota.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu