duminică, 29 septembrie 2013

Despre "măcelărirea câinilor"

Mi se pare o dovadă de mare ipocrizie când un politician spune că nu este de acord cu măcelărirea câinilor. De oameni nu le este milă? Să găsească responsabili pentru situația actuală - care de altfel persistă de zeci de ani - în care oamenii sînt mușcați de câini pe stradă - nu le trece prin cap?

În ultimele zile, din cauza legii care permite eutanasierea câinilor care nu sînt adoptați, se fac sute de adopții. Asta e normalitatea, nu cea a iubitorilor de câini care hrănesc câinii care trăiesc în stradă. Un iubitor adevărat de câini nu își lasă câinele în stradă ci îl ia acasă și îl îngrijește. Dacă asta s-ar fi întâmplat până acum câinii nu s-ar fi înmulțit atât de mult și stăzile ar fi fost sigure pentru copii.

Au fost găsiți vinovați în cazul copilului mușcat de câini: Administraţia Domeniului Public al Sectorului 2, reprezentanţii SC Tei Rezidenţial şi Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuţ Anghel a fost omorât de câini, sunt urmăriţi penal în dosarul în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Eu cred că vinovații sînt mai mulți. Măcar să se aplice noua lege și să nu mai fie câini pe stradă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu