vineri, 4 octombrie 2013

Cum se strâng câinii de pe stradă în București

Am citit azi un reportaj care mi-a confirmat pesimismul: EXPERIMENT DIGI24. Ce se întâmplă dacă sunați pentru a cere intervenția hingherilor

Primarul Oprescu a declarat că va strânge câinii de pe străzi în 18 luni. Nu are nici un chef să îi strângă, chiar dacă a plâns la televizor aparent foarte mișcat de tragedia copilului omorât de câinii comunitari. Dacă i-ar strânge atunci banii care se duc acum pentru ONG-uri care sterilizează și monitorizează nu ar mai avea unde să meargă. Și-a făcut o socoteală simplă și cinică, frecventă la noi: în curând nu se va mai vorbi despre asta, oamenii se vor reîntoarce la viața lor grea și nu se vor mai strânge pentru a cere să se aplice legea. Iar ei, politicienii, se vor reîntoarce la afacerile lor pe banul public. Că doar nu se poate plătească cineva pentru incompetență în sistemele publice din România.

Câinii latră caravana trece.

O singură pedeapsă ar exista, să nu mai fie aleși. Dar vedeți că poate ei tocmai pentru că vor să fie votați fac asta. Votanții lor siguri sînt pensionarii care se împotrivesc eutanasierii câinilor și care îi hrănesc pe cei din stradă. Nu ceilalți care acum se opun.

Concluzia este: mizeria de pe străzi, câinii, se datorează în primul rând celor mulți dintre noi cărora nu le pasă să trăiască civilizat și mulțimii de profitori care fură tocmai din cauza indolenței primilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu