marți, 7 ianuarie 2014

Ce am inteles eu din arestarea lui Adrian Nastase

1.  Despre condamnare: Au fost condamnati pentru ca au cerut bani sa pastreze pe cineva intr-o functie publica. Au folosit banii pentru a cumpara obiecte de decor din China, le plateau prin metode frauduloase. Adrian Nastase a ajuns la Rahova cu catuse la maini. Cu toate probele si miile de persoane audiate ei tot spun ca e vorba de o razbunare politica si ca toata acuzatia e pura fictiune.

2. Despre Ponta: toate modificarile la Codul Penal pe care au incercat sa le faca in decembrie au fost probabil pentru a-l scapa pe Adrian Nastase de la condamnarea asta care era iminenta. Asta dovedeste cat de multa influenta are Adrian Nastase asupra PSD in zilele noastre

3. Am auzit la radio mai multe lucruri despre privatizarea Petrom. Una dintre ele: guvernul condus de Adrian Nastase a propus dar Parlamentul a aprobat privatizarea. Contractul de privatizare al Petrom a fost discutat şi aprobat de Parlament aproape în unanimitate (excepție făcând Partidul România Mare).

La fel a incercat si guvernul Ponta cu contractul pentru Rosia Montana. Asta este alta dovada, daca mai era nevoie, pentru cat de mare e influenta lui Adrian Nastase asupra PSD.

4. Urmeaza alte procese la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astept cu interes sa se alature si alti politicieni lui Adrian Nastase. Cred ca nici unul din cei care au procese pe rol nu mai este sigur pe el acum, ceea ce mi se pare foarte bine. Mi-ar placea sa cred ca nici cei care acum nu au inca procese dar fac acte de coruptie sa se gandeasca de mai multe ori dar cred ca e totusi prea optimist. Cel mai probabil nu se intampla cu actuala generatie de politicieni dar sint optimista, sigur se va intampla la urmatoarea.

Sper ca Adrian Nastase a fost ultimul politician cu puteri absolute in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu