miercuri, 21 mai 2014

Cu cine votez

Nu prea am avut timp dar subiectul este  foarte important. Parlamentul European este singura șansă a României să aibă legislație modernă pentru că poate obliga autoritățile locale să facă legi conforme cu legislația europeană. Este singura noastră șansă de progres în condițiile în care acum în România corupții sînt peste tot în administrație iar prostia și lenea sînt încurajate.

Din păcate campania electorală la noi înseamnă bălăcăreală între președinte și primul ministru, asta fiind preferința celor doi. La asta sînt ambii buni din păcate dar cam atât.

Nu pot vota cu PSD, este partidul asistaților social. Îl votează toți cei care nu vor să muncească.

Nu votez nici PDL nici noul partid Mișcarea Populară. Ambele îl au în spate pe Băsescu iar eu cred că Băsescu a făcut și face mult rău. El face campanie electorală PMP dar va merge cu cel care primește mai multe voturi la toamnă. Ca o paranteză - nu înțeleg cum dintre toți Elena Udrea este port drapelul. Ea este controversată. Nu mai bine încercau cu Cristian Preda și să vorbească despre activitatea lui în Parlamentul European în loc de discuțiile despre ce caută Elena Udrea acolo?

Am să votez cu PNL. Primul motiv este pentru că îmi place de Ramona Mănescu, a schimbat conducerea Tarom și cred că a vrut să schimbe lucrurile la Ministerul Transporturilor. Al doilea este pentru ca PNL face parte din familia partidelor liberale la Bruxelles iar eu cred ca e o șansă de progres dacă vor avea cât mai mulți oameni din România în Parlamentul European. Iar al treilea motiv este pentru că sper ca PNL să fie pe locul doi la alegerile de duminică pentru a contracara PSD cu șanse la alegerile prezidențiale. Sper să îl aleagă pe Klaus Iohannis ca și candidat la alegerile prezidențiale, cred că asta depinde de sondajele de opinie care vor fi făcute în perioada alegerilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu