miercuri, 16 iulie 2014

Tot despre CAS

Am văzut că există o mulțime de articole despre discuțiile de la Cotroceni despre reducerea CAS.
Am citit una singură, a lui Moise Guran despre MTO. Sînt sigură că sînt o mulțime de articole despre asta cu care sînt absolut de acord.

Părerea mea e asta: Băsescu nu trebuie sa fie de acord neapărat cu reducerea CAS-ului, din câte știu eu el poate să refuze promulgarea unei legi de 2 ori iar după asta se face promulgarea automat.

Dar nu e absolut nici o surpriză cât de ușor i-a fost să îl prindă pe Ponta cu faptul că habar nu are despre consecințele pe care le-ar avea reducerea CAS. Pentru că nu este ceva fundamentat economic ci politic, pentru alegerile prezidențiale. Dacă nu ies numerele vor mări ei alte taxe ca să arate numerele alea bine, nu e nici prima nici ultima oară. Nici nu mai avem FMI pe cap să conteze prea mult.

Mai grav este că nici ministrul de finanțe nu avea nici un habar și nici nu venise pregătită cu argumente sau studii că măsura este posibilă. Am văzut în filmare cum și-a dat ea ochii peste cap că trebuie să răspundă la întrebări, aparent ea nu venise să răspundă la întrebări.

Concluziile mele amare

* la noi de bază la vârf sînt amatorismul nicidecum competența

* deciziile economice nu sînt fundamentate cu studii de impact ci sînt decizii politice pentru câștigarea unor voturi, care voturi sînt mai importante pentru politicienii noștri decât nivelul nostru de trai pe termen lung


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu