sâmbătă, 16 august 2014

Ucraina și traseul banilor

Am văzut la televizor mai multe știri despre pierderile fermierilor europeni după ce Rusia a interzis importurile de fructe din Uniunea Europeană. Producători de roșii din Olanda se plâng că nu mai au piață de desfacere iar prețul roșiilor produse de ei a scăzut foarte mult. Cu siguranță vor fi pierderi și în România pe fondul unui an agricol ploios cu recoltă destul de redusă de fructe.

Mai de mult am văzut o veste despre un contract semnat de ruși cu francezi pentru cumpărarea unei nave militare Mistral pe care francezii nu își permit să o livreze pentru că pierd foarte mulți bani. Deși dacă respectă contractul practic vor ajuta rușii să aibă tehnică militară pe care o vor folosi împotriva aliaților NATO.

Cu toată revolta împotriva acțiunilor rușilor mulți europeni sînt împotriva deciziilor de penalizare economică contra Rusiei. Cam asta face globalizarea și traseul banilor.

Eu sper ca ucrainienii vor rezista și că presiunile anemice din partea UE si NATO vor conta iar ei vor reuși să îi alunge pe ruși. Nu le va fi deloc ușor. Convoiul umanitar are camioane pe jumătate goale iar șoferii ar putea fi militari, în număr de peste 1000 de militari. Nu este prima oară când Rusia folosește pretextul ajutoarelor umanitare pentru a invada sau alimenta separatiști cu arme.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu