marți, 18 noiembrie 2014

Cum se explica scorul si prezenta la vot

Toata lumea se intreaba ce poate explica prezenta la vot. A fost de 62%, cea mai mare din 2000. Si Ponta a luat bataie cu 55% la 45%, cu 10 puncte procentuale diferenta.

Am citit cu mult amuzament cum toti de la PSD se intreaba - cum dom'ne s-a putut intampla asa ceva. Nu poate sa fie doar scandalul voturilor din diaspora.

Eu ii cred pe cei care spun ca sint mai multe lucruri. 

Prima - faptul ca noua generatie, cei care au acum 25 de ani, sint mult mai implicati decat parintii lor in viata publica. Sint mult mai dispusi sa se implice, sa iasa in strada si sa isi ceara drepturile. Si care nu sint manevrabili, azi sint cu Iohannis dar daca el va dezamagi nu il va ierta nimeni.

A doua - a existat un candidat, Iohannis, care nu este un politician tipic si a avut masiv in spate suportul oamenilor care au vazut ce a facut la Sibiu. Si care a avut masiv suportul in Ardeal. Cred ca a reusit sa convinga cu promisiunea ca daca i se va da increderea va face treaba. 

Si mai este o explicatie pe care o dau eu: aroganta cu care PSD s-a purtat, toate pomenile electorale si manipularea de la toate televiziunile. Nici macar TVR nu a mentionat despre protestele de vineri. Doar ca acum informatia circula si s-a aflat ca au incercat sa ii minta. Realitatea paralela de la televizor a contat pentru mult prea putini. Daca nu ar fi avut intre cine alege atunci ar fi ramas resemnati acasa, asa au iesit sa voteze. As zice eu ca bine au facut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu