duminică, 14 august 2016

Tot despre guvernul tehnocrat

Acum câteva zile s-a făcut rectificarea bugetară. Am văzut o parte și era pur și simplu din alt film decât cele de până acum. Ministrul sănătății a spus că adaugă medicamente pe lista de medicamente compensate și fonduri pentru o strategie contra prescrierii de antibiotic în spitale ca prevenire pentru infecțiile nosocomiale. Ministrul muncii spune că se vor corecta ajutoarele sociale iar ministrul educației spune că va da bani profesorilor care i-au câștigat în instantă și celor în aceeași situație pentru ca li se cuvin.

Nimic pentru campania electorală sau pentru pomeni electorale.

Pe de altă parte la anumite televiziuni unde ajung când schimb canalele apar mereu burtiere cu ce au mai făcut prost tehnocrații, cât de mare dezamăgire este tehnocrația. Fără vreun motiv serios sau fără să existe măcar vreun motiv. Iar televiziunile astea au și un public neobișnuit să gândească singur care îi ascultă și îi crede. Este greu de crezut dar la noi o mulțime de oameni nu judecă singuri și așteaptă să li se spună ce să creadă.

Presa e liberă în România iar CNA-ul, care ar trebui să monitorizeze și să pedepsească derapajele este pus politic și închide ochii. Singura soluție este ca cei denigrați să îi dea în judecată pe așa zișii jurnaliști dar poate au alte lucruri mai importante de făcut.

Aș vrea foarte mult ca acest alt film să continue ani buni de acum încolo, mă face optimistă în ce privește viitorul aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu